Ryan Babel wil zichzelf laten zien tegen Manchester City

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Ryan Babel wil zichzelf laten zien tegen Manchester City
Foto: © SC

De Nederlandse landskampioen Ajax moet woensdagavond thuis winnen van Manchester City, anders lijkt het Europese avontuur voorbij voor de Amsterdammers. Ryan Babel kijkt uit naar de wedstrijd. "Ik wil de echte Ryan Babel laten zien", klinkt het.

Ryan Babel heeft inmiddels enkele teleurstellende passages bij Liverpool en Hoffenheim achter de rug. Bij beide clubs kon hij de verwachtingen die hij bij zijn vertrek uit Amsterdam met zich meebracht, niet waarmaken. Afgelopen zomer kocht hij zijn contract met Hoffenheim af en momenteel wil hij een tweede start maken met de club uit Amsterdam. "Ajax heeft mij weer de kans gegeven om me te bewijzen en daar ben ik blij mee", aldus Babel aan The Daily Mirror. "Het duel met Manchester City biedt mij de kans om iedereen die twijfelt aan Ryan Babel te laten zien waar ik toe in staat ben.”

Levenservaring

Die kans kwam broodnodig voor Babel na de teleurstellende campagnes in het buitenland. "Ik heb fouten gemaakt, maar op mijn 25ste kan ik mijn carrière een draai geven. Op mijn twintigste had ik niet dezelfde levenservaring als nu. Men probeert je voor bepaalde dingen te waarschuwen, maar soms moet je het zelf ervaren.”

De Amsterdammer voelt zich echter nog niet bewezen in Engeland. "Ik denk niet dat men in Engeland mijn beste spel heeft gezien. Daarvoor heeft een speler vertrouwen nodig, maar ik voelde me bij Liverpool niet door iedereen gewaardeerd”, aldus Babel, die nog steeds een goed gevoel aan Liverpool overhoudt. “Ik houd nog altijd van Liverpool. Ik houd van de fans en heb goede herinneringen aan mijn tijd bij de club. Het was een erg goed leerproces en nu ben ik mentaal sterker en weet ik hoe ik met bepaalde situaties en verschillende mensen moet omgaan. De mensen bij Ajax zien dat”, besluit Ryan Babel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties