Kortrijk gaat Franse les geven

Kortrijk gaat Franse les geven
Foto: © SC

KV Kortrijk gaat Franse lessen inleggen voor de spelers die taal niet machtig genoeg zijn. De West-Vlaamse club ziet absoluut geen graten in het feit dat de club Frans als voertaal neemt.

“Omdat in Kortrijk Frans de voertaal is”, zegt trainer Hein Vanhaezebrouck in Sport/Voetbalmagazine. “Meer dan de helft van mijn kern spreekt Frans en ook de vijf Nederlandstaligen trekken hun plan in het Frans. Het is voor de vijf Engelssprekenden dat we het doen: Keet, Pavlovic, Carevic, Mitrovic en Zukanovic. De vraag is trouwens gekomen van onder meer Keet en Pavlovic.”

Dat sommigen raar opkijken van het feit dat er geen Nederlands gegeven wordt, is voor Kortrijk geen onderwerp. "Ik ben geen Vlaams Belangstemmer en ik ben ook niet voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen. Pas op, ik pleit voor meer Vlamingen, hoor. Ik vind dat zij minstens de helft van de groep zouden moeten uitmaken, omdat dat de band met het volk uit Kortrijk en omstreken steviger maakt. Maar dan nog zou Frans misschien de voertaal blijven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties