Thijs: "Motivatie weg? Dan moeten spelers zich vragen stellen"

Thijs: "Motivatie weg? Dan moeten spelers zich vragen stellen"
Foto: © SC

Bernd Thijs speelde dit seizoen door blessures nog niet zo veel, maar was toch verrast en ontgoocheld na het ontslag van Trond Sollied. De middenvelder sprak over 'een verhaal met alleen maar verliezers'.

"In voetbal weet je dat een trainer heel vaak het gelag betaalt voor tegenvallende resultaten. Ik maakte het eerder al mee, bij Standard zelfs eens drie keer in één seizoen. Toch heeft deze beslissing mij verrast. Ik had zaterdag na het verlies tegen Kortrijk niet gedacht dat er deze week zou worden ingegrepen", aldus Thijs in HLN.

"Ik zal aan Sollied enkel goede herinneringen bewaren. Ik heb hem tweemaal gehad bij Gent, en in mijn ogen was hij een topcoach. In het eerste jaar bereikten we de bekerfinale, vorig seizoen dwongen we de vierde plaats en Europees voetbal af. Dit seizoen liep het minder, maar daarin draagt niet enkel hij verantwoordelijkheid, vind ik."

De reden moet gezocht worden bij de wedstrijd tegen Kortrijk, waar de spelers (opnieuw) ongemotiveerd op het veld liepen. "Weet je, ik hoorde op het radionieuws dat de voornaamste reden voor het ontslag moet worden gezocht in het feit dat hij de spelers niet meer kon motiveren. Daar moet ik toch even om lachen. Als voetballers zichzelf niet meer kunnen motiveren voor een wedstrijd, moeten ze zich echt vragen stellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties