Allegri kan weer ademen na overwinning van AC Milan op Genoa

Koen Schaaphok
| 5 reacties

AC Milan heeft in Milaan met 1-0 gewonnen van Genoa. Eerder spraken zowel Silvio Berlusconi als vicevoorzitter Adriano Galliani hun vertrouwen uit in trainer Massimiliano Allegri en dat betaalde die laatste terug met een, weliswaar zuinige, overwinning.

De thuisploeg begon pover aan het duel. Creativiteit was niet in het spel van de Rossoneri terug te vinden. De bezoekers kregen dan ook een paar goede kansen in de eerste helft. Toch kon Genoa de netten ook niet doen trillen. Het werd snel duidelijk dat 0-0 de logische ruststand zou worden.

De tweede helft bevatte aanvankelijk weinig hoogtepunten. Na een vermeende overtreding op Nigel De Jong, die volgens de scheidsrechter iets te gemakkelijk tegen de grond ging, volgde een inzet van Ignazio Abate die weinig klaarmaakte.

Zuinige overwinning

Het was uiteindelijk de jarige Stephan El Sharaawy die de coach op een cadeautje trakteerde. Hij scoorde in het laatste kwartier vanuit een mooie voorzet van Urby Emanuelson de beslissende treffer. Dankzij de overwinning rukt AC Milan op naar de achtste plek in de Serie A en Massimiliano Allegri kan weer een speeldag langer ademen. Helaas voor Milan kunnen er zondag echter nog heel wat ploegen langszij komen. Die andere match in de Serie A, Siena tegen Napoli, eindigde zaterdagavond op 0-0.