Reactie Di Matteo: "Scheidsrechter koos voor United"

Koen Schaaphok
| 4 reacties
Di Matteo: "Scheidsrechter koos voor United"
Foto: © SC

Na het 2-3-verlies van Chelsea tegen Manchester United op Stamford Bridge waren het niet zijn spelers, maar eerder de scheidsrechter die de woede van Chelsea-trainer Roberto Di Matteo op z'n dak kreeg. "Zijn beslissingen hebben het resultaat beïnvloed", aldus de Italiaan.

De scheidsrechter liet tijdens de partij het twee Chelsea-spelers vroegtijdig douchen. Eerst ontving Branislav Ivanovic direct een rode kaart, in de tweede helft kreeg ook Fernando Torres met zijn tweede geel zijn exit van het veld. Reden voor het uitsluiten van de Spanjaard? Torres zou na een duel met Johnny Evans iets te vlot tegen de grasmat gegaan zijn. Dat was niet naar de zin van Di Matteo.

United-voordeel

"De belangrijkste beslissingen die de scheidsrechter vandaag maakte, hebben het resultaat beïnvloed", foeterde de Italiaanse trainer achteraf tegen Sky Sports. "Hij stuurde Fernando Torres eraf en het derde doelpunt van United was buitenspel. Deze beslissingen zijn duidelijk in het voordeel van United.”

Roberto Di Matteo verwoordt duidelijk zijn frustratie. "Het geval-Torres had een vrije trap voor ons moeten zijn en misschien zelfs rood voor Evans, omdat hij een vrije weg naar het doel had. Ik was in shock. Ik dacht dat het een overtreding vóór ons was, niet tégen ons. Ik heb de herhaling van het derde doelpunt bekeken en het is duidelijk dat toen Rafael schoot, Chicharito in buitenspelpositie verkeerde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties