Raiola: "Loop naar de hel, Platini!"

Koen Schaaphok
| 3 reacties
Raiola: "Loop naar de hel, Platini!"
Foto: © SC

De Italiaanse zaakwaarnemer Mino Raiola blijft een opvallend figuur in het voetballandschap met genoeg provocerende uitspraken. Nadat hij eerder Johan Cruijff een 'demente eikel' noemde, richt de persoon achter o.a Zlatan Ibrahimovic nu zijn pijlen op Sepp Blatter en Michel Platini.

UEFA-topman Michel Platini liet eerder verstaan te hopen op een manier om het buitensporige spelersbeleid van clubs als Paris Saint-Germain en Manchester City aan banden te leggen. Ook de bedragen in het voetbal gaan volgens hem te ver. Van die kritiek is Mino Raiola niet gediend. “Platini heeft kritiek op Paris Saint-Germain en de lonen van de spelers, dat laat wel zien hoe incompetent hij is. Hij aanvaardt blijkbaar niet dat de sport groter wordt dan ooit tevoren. Hij wil het grote geld uit de voetballerij houden, maar wil op hetzelfde moment dat het geld binnenstroomt bij de UEFA. De Champions League heeft toch ook gigantische sponsoren? Wat doet hij met het geld? Mijn boodschap aan maffiabaas Platini: stop met de kritiek op mijn spelers en loop naar de hel”, aldus Raiola tegen het Zweedse Expressen.

"Demente dictator"

Ook over FIFA-voorzitter Sepp Blatter is Raiola fel. “Demente dictator” is dan ook de benaming van de zaakwaarnemer voor Blatter. “UEFA, FIFA: het is allemaal dezelfde shit. Als Blatter er problemen mee heeft dat er sponsoren die veel geld in het voetbal steken, dan moet hij de entreekaarten voor de Champions League en de EK’s en WK’s goedkoper maken. Het helpt niet dat alles duurder wordt, hij zorgt ervoor dat de gewone man niet meer naar het voetballen kan.”

"Maffia"

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de man die verantwoordelijk is voor de miljoenentransfers van o.a. Zlatan Ibrahimovic, Gregory van der Wiel en Mario Balotelli heeft het niet op de voetbalorganisaties. “De UEFA en de FIFA zijn geen moderne organisaties en ze staan voor veel dingen, maar zeker niet voor transparantie. Het zijn maffiaorganisaties. Erg vreemd, maar iedereen in de voetballerij lijkt het te accepteren. Ik lijk wel de enige te zijn die het niet accepteert.”

Hoe moet het dan wel gaan? “Als ik voorzitter zou zijn dan zou ik het volgende doen: alle financiële details openbaar maken, laten zien waar het al geld heen gaat en alle besluiten maken door middel van een grote stemming.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties