"Krijgen niks cadeau van Beveren"

Koen Schaaphok
| 7 reacties
"Krijgen niks cadeau van Beveren"
Foto: © SC

Met de affiche Beerschot AC - Waasland-Beveren krijgen we zaterdagavond twee ploegen die snakken naar de drie punten. Met de teleurstelling tegen Cercle Brugge in het achterhoofd blikt trainer Adrie Koster op de traditionele persconferentie vooruit naar een belangrijke wedstrijd.

Koen Schaaphok in Antwerpen

Hoe hard dreunt de mentale tik van Cercle nog door in het hoofd van Adrie Koster? De Zeeuw weet naar eigen zeggen de oorzaak van het verlies. “Ik denk dat we wel kunnen stellen dat die rode kaart een beslissende fase was in de wedstrijd. Het is moeilijk om met tien man het initiatief te nemen en aanvallend nog iets klaar te krijgen. We kregen daarna nog onze mogelijkheden en de voltallige ploeg ging er ook volledig voor. Helaas waren er ook kansen voor Cercle. Ik wil de ploeg dan ook niks verwijten. We willen tegen Waasland-Beveren de draad weer oppikken.”

Vertrouwen

Hoe kijkt de coach naar de volgende tegenstander? Promovendus Waasland-Beveren heeft zich nog niet kunnen doordrukken in eerste klasse en staat laatste. “Het is altijd gevaarlijk om tegen een ploeg te spelen dat dringend punten wil sprokkelen. Waasland-Beveren komt voor de winst en toonde zich tegen Lokeren, dat pas in de slotfase kon winnen, zeer sterk. Ik verwacht geen makkelijke partij want we zullen geen cadeaus krijgen. Als we hard werken, komt het resultaat echter vanzelf.”

Het vertrouwen van Adrie Koster in zijn spelers staat nog steeds als een huis. “Ik vond dat de ploeg karakter toonde door tot het einde alles te blijven geven. Da’s niet vanzelfsprekend als je achter staat en al een rode kaart hebt gekregen.  De ploeg vecht. Dat moeten we blijven doen om uit het dal te geraken”, aldus Koster, die niet vindt dat de ploeg ‘moet winnen.’ “We moeten niks. We willen wel heel graag winnen en daar gaan we alles aan doen.”

Rentree Wuytens?

De selectie van Beerschot AC omvat voor de trainer zowel goed als slecht nieuws. Adrie Koster kan terug rekenen op Stijn Wuytens en Dalibor Veselinovic. Voor Roy Dayan komt ook de komende wedstrijd te vroeg maar volgens Koster maakt hij vrijdag speelminuten bij de beloften. Stijn Stijnen (knie) en Raul Bravo (lies) komt de partij tegen Waasland-Beveren te vroeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties