"Goede prestatie herhalen in Mechelen"

Koen Schaaphok
| 6 reacties
"Goede prestatie herhalen in Mechelen"
Foto: © SC

Anderlecht verzorgde, na de zure nederlagen tegen Zenit Sint-Petersburg en Charleroi, voor zichzelf een goed medicijn door met indrukwekkende 5-0-cijfers AA Gent van de mat te tikken. Kunnen de Brusselaars weer aan een positieve serie beginnen?

Volgens Guillaume Gillet zal het wel moeten. “Die goede prestatie moeten we vanavond in Mechelen herhalen. Er stond een goede ploeg op het veld met een scorende De Sutter maar ook Sacha Kljestan speelde goed  samen met Biglia en Praet. Voornamelijk Dennis kan door deze grote matchen te spelen groeien. Hij heeft nog veel potentieel”, aldus Gillet tegenover Het Nieuwsblad.

Efficiëntie

Volgens Gillet lagen er verschillende factoren aan de basis van de ruime overwinning. “We scoorden snel en dan voetbalt het nu eenmaal wat makkelijker. We speelden ook nog thuis en onze supporters lieten zich ook luidkeels horen dus dat speelde allemaal wel mee. Een match tegen Gent is altijd een open match en dat betekent dat er geen nadruk wordt gelegd op verdedigen en er dus ook ruimtes ontstaan voor ons”, vertelt Gillet, die ook de factoren erkende die verantwoordelijk waren voor de mindere prestaties ervoor. “We toonden te weinig efficiëntie op het veld en dan gaat het mis. Gelukkig hebben De Sutter, Praet, Bruno en Iakovenko het tegen Gent weer rechtgezet.”

Ziet Guillaume Gillet, met het oog op de slechte prestaties voor de remonte tegen Gent, reden tot paniek? “We hebben het daar nooit zoveel over. Mensen vergeten wel eens dat we wel twee Champions League-wedstrijden hebben gespeeld en da’s toch een andere niveau.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties