Groep H: Internazionale en Rubin Kazan door naar achtste finales

Koen Schaaphok
| 8 reacties

In groep H is de spanning niet langer aanwezig. Internazionale won in Servië van Partizan Belgrado met 1-3 en Rubin Kazan won in Azerbeidzjan zuinig met 0- 1 van Neftchi Baku. Hierdoor zijn beide overwinnaars zeker van een plaats in de volgende ronde.

Andrea Stramaccioni wist op voorhand dat een overwinning van zijn Internazionale genoeg was voor een ticket naar de achtste finales. Voor Rodrigo Palacio was er vanavond dan ook een hoofdrol weggelegd bij de Nerazzurri. Na een doelpuntloze eerste helft schoot de aanvaller Inter kort na de rust op voorsprong. In de 80ste minuut beslist hij het duel met zijn tweede treffer. Niet lang daarna maakte Guarin het drama compleet voor Partizan, dat in de slotminuut de eer redde via Nemanja Tomic.

Zuinige overwinning Rubin Kazan

Het Russische Rubin Kazan verzekerde de Europese overwintering op bezoek bij Neftchi Baku in Azerbeidzjan. Voor de ogen van 17000 toeschouwers maakte Vladimir Dyadyun in de 16e minuut de enige treffer. De Russen probeerden de voorsprong nog verder te laten oplopen maar slaagden er niet in het net nog eens te vinden. De thuisploeg zag daarin kansen maar kon niet meer langszij komen.

Internazionale en Rubin Kazan delen na vanavond de koppositie in groep H. Beide ploegen hebben 10 punten en kunnen dus niet meer ingehaald worden door Neftchi Baku en Partizan Belgrado. De achtervolgers hebben slechts een puntje vergaard uit de vorige wedstrijden en kunnen zich na de winterstop weer concentreren op de vaderlandse competities.