KVO-trainer Vanderbiest: "Voetballend moet het beter"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
KVO-trainer Vanderbiest: "Voetballend moet het beter"
Foto: © SC

Tubeke begon goed aan de wedstrijd in Oostende en wist in de eerste helft zelfs op voorsprong te komen. Maar in de tweede helft was Tubeke nergens. KVO- trainer Fred Vanderbiest bracht spits Wouter Moreels in en die deed de wedstrijd kantelen.

“Gedurende de eerste 25 minuten liepen we achter de feiten aan. Op twee spelers na speelden ze allemaal met een grote pamper in hun broek. Waarom begonnen we zoals tegen Brussels angstig aan deze match? Dat was totaal niet nodig, want we hebben geen enkele druk’, aldus Fred Vanderbiest in Het Nieuwsblad. "Aan de rust kon het 0-3 zijn. In de kleedkamer had ik even een kortsluiting.”

In de tweede helft verging het Oostende een stuk beter. “Moreels is schitterend ingevallen. In het eerste kwartier namen we meteen veel risico’s. Na de gelijkmaker bleven we met drie achteraan. In de slotfase misten Chiarelli en Mulisa op de counter wel serieus hun kans. Fysisch en mentaal gaven we in het laatste kwartier nog eens het volle pond. Voetballend moet het wel beter gaan. Ik denk dat sommigen achteraan met hun dozen spelen in plaats van met hun schoenen. Van de dertien tegendoelpunten zijn er zeven of acht door onze eigen schuld", klaagt de oefenmeester.

In de stand staat Oostende tweede en heeft het na dertien speeldagen vier punten minder dan leider WS Woluwe dat helemaal bovenaan prijkt met 28 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties