Nederland - Duitsland gedevalueerd door afzeggingen

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Nederland - Duitsland gedevalueerd door afzeggingen
Foto: © SC

De oefeninterland tussen Nederland en Duitsland van woensdagavond in de Amsterdam ArenA werd aanvankelijk bejubeld als een sterke affiche. Doch de afzeggingen van verschillende A-internationals doen de 'topwedstrijd' geen goed.

Bij het Oranje van Louis van Gaal ontbreken grote namen zoals Wesley Sneijder, Robin van Persie, Maarten Stekelenburg, Kevin Strootman, Jeremain Lens en Luciano Narsingh. Joachim Löw, bondscoach van Duitsland, zal geen Mesut Özil, Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Jerome Boateng en Marcel Schmelzer op het veld toveren.

Drukke agenda

Vriendschappelijke interlands op een toch al overvolle agenda van clubvoetballers. Het behoeft dan weinig uitleg waarom de helft van de ploeg ontbreekt. “Gelukkig heb ik de ploeg in de aanloop van een grote eindronde als het WK wel een paar weken bij elkaar. Dan kan ik pas echt aan automatismen gaan werken”, aldus Van Gaal.

De nationale Nederlandse voetbalbond verkocht al zo'n 45.000 kaarten voor de krachtmeting tussen beide aloude rivalen, die in beide landen rechtstreeks op televisie verschijnt. Commercieel gezien zit het dus wel snor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties