Interview Mario Been: "Zou kunnen dat Hubert wordt uitgeleend"

Robby Morren
Robby Morren
| 17 reacties
Mario Been: "Zou kunnen dat Hubert wordt uitgeleend"
Foto: © SC

David Hubert beleeft moeilijke tijden bij Racing Genk. De voormalige aanvoerder komt niet meer aan spelen toe. Ook trainer Mario Been beseft dat dit een vervelende situatie is en sluit niet uit dat Hubert zal worden uitgeleend.

Robby Morren in Genk

In het kampioenenjaar was David Hubert de aanvoerder van Racing Genk en werd hij zelfs opgeroepen voor de nationale ploeg. Na een langdurige blessure komt hij amper nog van de bank bij de Limburgse club. Mario Been opteert nog eerder voor Anele of Kumordzi op het middenveld. Voetbalkrant vroeg de Nederlandse coach hoe hij de situatie van David Hubert ziet.

“David is een speler van de selectie en ik kijk gewoon wanneer het tijd is voor een speler om te spelen. Het is duidelijk dat zijn situatie heel vervelend is. Ik heb er met hem ook al over gesproken. We gaan kijken hoe David dit volhoudt. Hij wil graag voetballen en hij is een voorbeeldige speler in de groep.”

"We doen niemand een plezier door hem een jaar op de bank te laten zitten."

“Hij is een jongen die al van grote waarde is geweest voor Genk maar nu ook een jaar out is geweest met een blessure. Op dit moment is de concurrentie moordend en dan maken we keuzes. Het is vervelend omdat op dit moment die keuzes niet op David vallen.”

“We doen niemand een plezier door die jongen een heel jaar op de bank te laten zitten. Wij hebben aangegeven dat we in december gaan evalueren wat het beste is voor iedereen. Het zou kunnen dat hij wordt uitgeleend maar dat zal een beslissing worden tussen David en de club.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties