Interview Canesin: "Ik voel me stilaan de oude"

Canesin: "Ik voel me stilaan de oude"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fernando Canesin komt weer boven water drijven. Het Braziliaanse talent figureerde begin dit seizoen zelfs niet op de bank of in de wedstrijdkern. De afgelopen weken krijgt hij met invalbeurten toch weer zijn kans. En ook morgen tegen KV Mechelen wil hij zich bewijzen.

Door Johan Walckiers

Canesin is deels slachtoffer van de ontbolstering van Dennis Praet en Massimo Bruno, maar zat ook in een serieuze dip op training. Het bestuur en de staf is nog steeds overtuigd van zijn kwaliteiten. Herman Van Holsbeeck heeft zelfs meerdere keren aangegeven dat Canesin meer kansen moet krijgen, maar Van den Brom zag hem sukkelen tijdens de week en gaf hem daarom een periode van rust.

De laatste weken zit hij echter weer op de bank en krijgt hij ook minuten. "Het doet deugd om te spelen, al zijn het slechts korte invalbeurten. Het vertrouwen keert beetje bij beetje terug en dat zie je ook op training", aldus de 20-jarige Braziliaan met de snelle voetjes. "De trainer heeft veel met me gesproken. Hij liet me verstaan dat hij in mij geloofde, maar dat het allemaal beter moest. Dat heb ik ter harte genomen."

"Het lukte gewoon niet op training en mijn vertrouwen ging nog meer de dieperik in", geeft Fernando toe. "Het was een kettingreactie: hoe minder er lukte op training, hoe minder vertrouwen ik voelde enzovoort. Ik probeerde het hoofd koel te houden. En de laatste weken is er een déclic gekomen. Ik voel me stilaan weer de oude en de zaken gaan ook veel beter op training. Als ik nu eens een actie probeer, komt die er wel uit."

"Ik wil in Anderlecht blijven"

Canesin krijgt dinsdag waarschijnlijk zijn kans om te spelen tegen KV Mechelen in de Beker van België. "Daar hoop ik toch op. Toen ik zaterdag tegen Beerschot mocht invallen voelde ik me goed. Ik lig ook aan de basis van de vierde goal. De trainer kwam na de wedstrijd iedereen feliciteren, ook mij. Hij vond dat ik het goed gedaan had. En dat betekent veel voor me."

Even was er sprake van een uitleenbeurt aan KV Kortrijk. Als het aan Canesin ligt, blijft hij echter in Anderlecht voort timmeren aan de weg naar boven. "Kijk, dat is een beslissing van de club. Ikzelf wil in Anderlecht blijven en daar wil ik ook voor werken. Er is geen mooiere club in België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties