Joey Barton acclimatiseert steeds meer in Marseille

Pieter Vierstraete
| 1 reacties
Joey Barton acclimatiseert steeds meer in Marseille
Foto: © SC

Joey Barton begint zich op zijn gemak te voelen in Frankrijk. De speler die nog steeds onder contract staat bij Queens Park Rangers, maar uitgeleend is aan Marseille, speelde vorige week zondag zijn eerste match in Ligue 1.

Aangezien Joey Barton vorig seizoen op de laatste speeldag rood kreeg en daarvoor twaalf wedstrijden werd geschorst kon Joey Barton voorlopig enkel in de UEFA Europa League spelen voor Marseille. Dat deed hij al vijf keer. Vorig zondag maakte hij ook zijn debuut in de competitie.

Barton kreeg na 22 minuten meteen zijn eerste gele kaart. “Iedereen maar zeveren over die ene tackle. Voor mij is het belangrijker dat jullie ook mijn voetballende kwaliteiten zien. Hopelijk kan de Franse media meer doen dan de Engelse, die alleen maar focust op stomme incidentjes”, zei Barton aan UEFA.com.

Barton speelde een uitstekende partij en de 1-0 overwinning tegen Lille OSC was meer dan verdiend. De coach van Marseillie, Elie Baup veranderde zijn tactiek speciaal van 4-2-3-1 naar een 4-3-3 om Barton accommoderen. Nadien zei hij: “Barton was heel goed. Alleen jammer van die kaart.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties