Sprinter wil Torres opnieuw op snelheid brengen

Christophe van den Boom
| 4 reacties
Sprinter wil Torres opnieuw op snelheid brengen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sprinter Darren Campbell wil Fernando Torres helpen om zijn snelheid terug op niveau te krijgen. De Spanjaard stond bekend om zijn explosiviteit, maar intussen is hij een stuk trager geworden.

De 39-jarige sprinter, die in 2004 goud won op de Olympische Spelen in Athene, merkte al snel dat Torres niet meer die snelheidsduivel was van weleer. “Torres had echt snelheid. Hij moet opnieuw trainen op een manier die bij hem past. Ik vertel de managers altijd dat wanneer een speler geblesseerd geraakt, dat ze aan hun uithoudingsvermogen werken, zodat ze weer snel fit zijn. Maar ze vergeten vaak hun snelheid.”

Om zijn betoog te staven, geeft hij een voorbeeld. “Tegen Manchester City was er een merkwaardig incident. Fernando wilde voorbij Vincent Kompany en James Milner geraken, maar hij werd door beide spelers ingehaald. Kompany is een snelle jongen, maar Milner is dat helemaal niet. Een aanvaller zonder snelheid zou de bal ook niet voor zich uit spelen om er dan achteraan te lopen. Het lijkt alsof hij denkt dat hij nog altijd heel snel is, maar dat is hij al lang niet meer", verduidelijkt de sprinter in Daily Telegraph.

Campbell solliciteert openlijk naar een job bij Chelsea. “Een sprintcoach kan hem helpen. Als hij weer snel wordt, dan zullen we een Fernando Torres zien met een pak meer vertrouwen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties