Real Betis enige winnaar in Spanje

Real Betis kon voor de derde keer op rij winnen in de Primera Division. Deze keer ging Deportivo La Coruña voor de bijl met 2-3. Alle andere wedstrijden op zondag eindigden in een gelijkspel.

Deportivo La Coruña – Real Betis 2-3

De tandem Nacho – Castro werkte als vanouds. Vlak voor rust en iets na rust gaf Nacho twee keer aan, waarna Rubén Castro de 0-1 en 0-2 kon binnenwerken. In vijf dolle minuten na dat tweede doelpunt ontbond Riki zijn duivels, wat leidde tot de aansluitingstreffer en gelijkmaker. Een kwartier voor tijd legde Campbell de eindstand vast.

Betis blijft door deze overwinning vierde in de stand, op vier punten van Real Madrid. La Coruña blijft kamperen in de kelder van het klassement en staat voorlaatste met elf punten uit veertien wedstrijden.

Granada – Espanyol 0-0

In een waar degradatieduel tussen Granada en Espanyol lag de nadruk vooral op het ervoor zorgen dat er niet werd verloren. Granada had veruit het meeste balbezit en kwam een aantal keer meer voor de doelmond van Alvarez, maar een brilscore was aan het einde van de wedstrijd niet eens echt onlogisch.

Espanyol kruipt een puntje dichter bij Deportivo La Coruña, maar blijft laatstes. Granada heeft amper twee punten meer en staat voorlopig ook nog op een degradatieplaats.

Ook in de andere twee partijen op zondag kwam er geen winnaar uit de bus. De uitslagen:

Celta De Vigo – Levante 1-1
Mallorca – Real Zaragoza 1-1