Groep A: Liverpool overleeft nipt

Yves Dekoning
| 2 reacties

Liverpool is dan toch nog groepswinnaar geworden in poule A. De Reds wonnen met het kleinste verschil in Udinese. Young Boys haalde het met 3-1 van Anji, maar ligt er toch uit.

In groep A was Anji al zeker van de kwalificatie. De Russen verloren in Young Boys met 3-1. Vlak voor rust had Odil Ahmedov Anji op gelijke hoogte gebracht nadat Gonzalo Zarate voor de Zwitsers had gescoord. Doelpunten van Moreno Costanzo en Alexander Gonzalez zorgden er voor dat Young Boys toch de drie punten thuis hield.

Hierdoor moest Liverpool FC winnen in Udinese om niet uit de Europa League te tuimelen. De Reds kwamen in de 23ste minuut op voorsprong dankzij Jordan Henderson. Daarna bleef het spannend omdat de bezoekers verzuimden het af te maken. Luis Suarez was drie keer heel dicht bij een goal en Henderson scoorde bijna zijn tweede, maar naar mate de wedstrijd vorderde bloedde de partij dood. Udinese probeerde aan te vallen en Liverpool counterde te traag.

Nadat Giovanni Pasquale rood kreeg, probeerden de Reds het balletje rustig rond te spelen in plaats van te zoeken naar een tweede goal. Vlak voor affluiten strafte Antonio Di Natale dit nog bijna af, maar hij knalde nipt over. Zo eindigden drie ploegen op tien punten. Liverpool wordt eerste dankzij de onderlinge resultaten, Anji tweede en Young Boys gaat er uit.