Parfait Mandanda wil beste doelman in België worden
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 20 reacties
Parfait Mandanda wil beste doelman in België worden
Foto: © SC

Parfait Mandanda heeft de intentie om de beste doelman in België te worden. Daarmee wil de keeper van Charleroi uit de schaduw treden van zijn broer Steve, die doelman is bij Marseille.

Het kan verkeren: ten tijde van de heenwedstrijd tussen Standard en Charleroi was Parfait Mandanda nog de schlemiel van de avond met zes tegendoelpunten, waaronder een paar vermijdbare en zelfs een echte blunder. Nu is hij stilaan aan het uitgroeien tot de held van Charleroi.

En Mandanda wil meer: “Op dit moment zijn er nog een aantal beter dan ik: Proto, Copa, Kawashima, maar ik wil de beste doelman van België worden”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. Zijn grote idool blijft echter zijn broer Steve. “Hij leerde me de stiel en als ik hem zie keepen in de Champions League ben ik echt trots”, aldus de keeper van Charleroi.

De doelman heeft ook geen last meer van de vergelijkingen tussen hem en zijn broer: “Vroeger vergeleken ze hem met mij en vroegen ze of ik de broer van Steve was. Dan zei ik altijd ‘nee, ik ben niet de broer van, ik ben Mandanda’. Nu heb ik daar geen last meer van”, besloot Parfait.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties