Benfica duwt Sporting dieper in de put

In de derby van Lissabon is Benfica met 1-3 gaan winnen op het veld van Sporting Lissabon. Benfica staat daardoor weer gedeeld aan de leiding, het team van Franky Vercauteren zakt steeds dieper weg in het klassement.

Sporting CP – Benfica 1-3

Sporting was goed aan de wedstrijd begonnen en kwam na een half uur op voorsprong via Van Wolfswinkel. Daardoor kon de club met 1-0 gaan rusten, maar in de tweede helft gaven ze alles nog uit handen.

Eerst scoorde Rojo een eigen doelpunt om Benfica langszij te laten komen, maar tot tien minuten voor tijd leek Sporting op weg naar een puntje. Toen pakte Boulahrouz echter rood, en de daaropvolgende strafschop werd feilloos omgezet door Cardozo. Diezelfde Cardozo maakte vijf minuten voor tijd de wedstrijd helemaal af met zijn tweede van de avond.

Sporting staat in de middenmoot met elf punten uit evenveel wedstrijden. De ploeg heeft wel amper twee punten meer dan de voorlaatste in het klassement en telt al 18 punten achterstand op Benfica en Porto.

Academica – Braga 1-4

Sporting Braga blijft op negen punten van het leidende duo na makkelijke winst in Coimbra tegen Academica. Ismaily en Ruben Amorim hadden Braga al na een kwartier op een dubbele voorsprong gezet.

Op het uur maakte Marcio Mossoró er 0-3 van en via Carlão werd de pil voor Academica zelfs nog bitterder om te slikken. De eerredder van Salim Cissé was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Academica blijft voorlaatste in de stand.