Lokeren-debutant Mitu: "Werken voor meer speelminuten"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Lokeren-debutant Mitu: "Werken voor meer speelminuten"
Foto: © SC

Cedric Mitu mocht het afgelopen weekend zijn debuut maken in de Jupiler Pro League. De 17-jarige middenvelder van Lokeren hoopt nu op meer speelminuten.

door Robby Morren

Mitu werd in Congo geboren en kwam op zijn achtste naar België. Hij woont in Berlare en voetbalt al van de U11 bij Lokeren. In januari wordt hij 18.

De jongeling mocht bij zijn eerste optreden onmiddellijk een assist achter zijn naam schrijven. Hij behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Maric. “Ik wist dat ik diep moest lopen en dat heb ik gedaan. Ik zag Maric en legde de bal terug."

Uiteraard was Mitu blij met zijn debuut, al gaf hij toe dat de zenuwen hem in het begin parten speelden. "Het was leuk om te mogen debuteren in eerste klasse maar het is jammer dat we verloren. Het was toch een beetje stressen bij mijn debuut maar na een tijdje gingen de zenuwen wel weg."

Meer speelminuten
Hij hoopt dit seizoen nog meer speelminuten te verzamelen. "Ik ga hard blijven werken om nog meer mee te mogen spelen. In eerste instantie moet ik werken om bij de selectie te blijven en dan wil ik natuurlijk graag nog meer speelminuten krijgen", besluit hij tegenover Voetbalkrant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties