Reactie Vanhaezebrouck: "Onaanvaardbare fouten bij doelpunten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Vanhaezebrouck: "Onaanvaardbare fouten bij doelpunten"
Foto: © SC

KV Kortrijk verloor gisteren met 2-3 van Sporting Lokeren. Trainer Hein Vanhaezebrouck was niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg twee van de drie goals weggaf maar had lof voor de strijdlust van zijn ploeg. Ook over de rode kaart had hij een duidelijke mening.

Sander De Graeve in Kortrijk

"Ik moet de jongens feliciteren met hun drive en het spektakel dat ze brachten", aldus Vanhaezebrouck. "Met die twee dingen alleen pak je echter geen punten. Defensief moet het ook in orde zijn."

Dat was het volgens de coach allerminst gisteravond tegen Lokeren: "Na de 0-1 was het al achtervolgen geblazen maar die 0-2 mag nooit vallen. We proberen daar te anticiperen terwijl die actie, als we gewoon achter de man blijven, nooit voor gevaar zorgt."

Na de rode kaart van Chavarria kwam Kortrijk nog op gelijke hoogte maar het gaf de zege aan het eind nog cadeau: "We komen met tien man schitterend op 2-2, en dan geven we het nog weg na een onaanvaardbare positionele fout bij die goal van Harbaoui. Daardoor blijven we met lege handen achter."

Over die rode kaart is Vanhaezebrouck overigens duidelijk: "Wat een belachelijke rode kaart. De speler van Lokeren (Persoons) komt in met twee voeten vooruit en het enige wat Chavarria doet is de bal blokkeren."

Vanhaezebrouck hoopt stilletjes op nul schorsingsdagen voor de Argentijn: "Het sportcomité floot al eerder beslissingen terug op basis van televisiebeelden. Ze zullen nu opnieuw een oordeel moeten vellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties