Abidal wil weer vlammen bij Barcelona

Nicolas Delacourt
| 4 reacties
Abidal wil weer vlammen bij Barcelona
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het waren geen gemakkelijke voorbije jaren voor Eric Abidal; een tumor in 2011 en dit jaar een levertransplantatie. Ondertussen blijkt de verdediger hersteld en is stoppen met voetbal het laatste waar hij aan denkt.

Tumor en levertransplantatie

Éric Abidal mag langzaam maar zeker weer gaan hopen op een rentree bij Barcelona. In maart 2011 werd er een tumor ontdekt op de lever van Abidal. De Fransman ging onder het mes en keerde met succes terug in de selectie van Barcelona. Een jaar later bleek een levertransplantatie nodig, waardoor hij begin april opnieuw in het ziekenhuis werd opgenomen. De transplantatie verliep succesvol, maar een lange revalidatie was noodzakelijk.

"Genoeg vechtlust in mijn lichaam"

Sinds vorige week woensdag traint Abidal weer mee met de groep. Hij is weliswaar nog niet op honderd procent, maar weet dat het eraan zit te komen. "Ik voel me goed en heb genoeg vechtlust in mijn lichaam om volledig terug te keren. Het zijn zware tijden geweest, maar stap voor stap heb ik me kunnen richten op mijn terugkeer", aldus de Fransman.

"Ik wilde niets liever dan weer met de bal bezig zijn", vervolgt Abidal. "Ik wist dat als ik weer tegen een bal aan kon schoppen, de weg naar herstel weer zou zijn verkort. Je moet het in elk geval altijd proberen. Als je het niet probeert, weet je niet of je het nog kunt. Ik wilde graag weten of ik de capaciteiten nog had om op het voetbalveld terug te keren."

De artsen hebben na de succesvolle levertransplantatie aangegeven dat Abidal in principe weer op het hoogste niveau actief kan zijn. De Fransman geeft in een interview aan dat hij altijd de goede hoop heeft gehad op een terugkeer. "Ik heb nooit gedacht aan stoppen. Naast mijn familie is voetbal mijn leven."

Voor Tito

Trainer Tito Vilanova heeft de rentree van Abidal op het trainingsveld niet mee mogen maken nadat er kanker aan zijn speekselklieren was geconstateerd. Na zijn eigen ervaringen weet Abidal enigszins wat Vilanova moet doorstaan. "Ik zal het uiterste uit mijzelf halen om mezelf een dienst te bewijzen, maar ik wil het ook voor Tito doen."

Abidal kwam op 29 februari 2012 voor het laatst in actie, toen hij met Frankrijk de interland tegen Duitsland won (1-2). Het is nog niet duidelijk wanneer Abidal daadwerkelijk zijn rentree kan maken in de hoofdmacht van Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties