Reactie Goor: "Wij kunnen Iachtchouk heel goed gebruiken"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Goor: "Wij kunnen Iachtchouk heel goed gebruiken"
Foto: © SC

Westerlo won zaterdag vlot tegen WS Woluwe. Bart Goor scoorde en zag dat het goed was. "Dit is een hele goede start van de tweede ronde", zegt de aanvoerder die tevens erg blij is met de komst van zijn ex-ploegmaat Iachtchouk.

door Robby Morren

"We hebben verdiend gewonnen. Het puntenverlies tegen Oostende hebben we nu rechtgezet en dat is goed want tegen hen gaven we toch drie belangrijke punten weg. We hebben gedaan wat we moesten doen."

"Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van deze wedstrijd. Woluwe had één goede kans in de beginfase maar onze doelman kwam goed uit en voor de rest hebben we bijna niets weggegeven."

Tony Cabana
Goor scoorde zelf de 3-0, een doelpunt dat hij opdraagt aan Tony Cabana, de artiest die voor Kerstmis uit het leven stapte. "Ik heb met Tony een dierbare vriend verloren en die goal was ééntje voor hem. Ik ben blij dat ik het heb kunnen doen."

Efficiëntie
Westerlo speelt al een heel jaar dominerend voetbal maar miste al te vaak kansen waardoor het de wedstrijd niet kon afmaken. Dat de bal tegen Woluwe wel drie keer tegen de touwen ging, geeft vertrouwen.

"Het is enorm belangrijk dat we veel kansen creëren en dat we doelpunten kunnen maken. Ik denk dat wij heel dikwijls veel kansen hebben gemist en nu zetten we dit jaar goed in. Dat is belangrijk voor het vertrouwen. 3-0 is een hele goede start."

"We hadden thuis al vaak belangrijke punten laten liggen. We waren al vaak de betere ploeg maar konden het dan niet afmaken. Nu deden we dat wel, we gaven niets weg en zo moeten we verder."

"Het was ook belangrijk voor ons om de start van de tweede ronde niet te missen. Van bij het begin hebben we goed druk gezet en geprobeerd te voetballen. We moeten zo verder gaan."

Rare competitie
De aanvoerder wil niet naar andere teams kijken. Hij benadrukt dat Westerlo enkel naar zichzelf moet kijken. "Het is een hele rare competitie, heel veel ploegen komen weer samen. Wij moeten vooral naar onszelf kijken en niet te veel naar de andere ploegen."

Met de komst van Iachtchouk krijgt Bart Goor er een ploegmaat bij waarmee hij nog bij Anderlecht voetbalde. "Iachtchouk is een supergoede voetballer die doelpunten kan maken, die technisch onderlegd is en een laatste pass kan geven. Een fitte Iachtchouk kunnen wij heel goed gebruiken."

"De ploeg hangt altijd af van de sterkte van de bank en die is nu aanwezig. Er zitten enkele jongens tegen een schorsing aan en dan is het belangrijk dat zij vervangen worden door evenwaardige spelers. Dat hebben we nu en dat kan heel belangrijk zijn voor de volgende ronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties