Diegem Sport experimenteert met 'Multimove-project'

Nicolas Delacourt
| 2 reacties
Diegem Sport experimenteert met 'Multimove-project'
Foto: © SC

De Vlaamse overheid contacteerde Koninklijke Diegem Sport (derde klasse B), als trendsetter op verschillende domeinen, om als pilootgroep te fungeren voor het 'Multimove-project'.

Het is een project van de Vlaamse overheid, gericht naar kinderen van 3 tot 8 jaar. "Multimove voor kinderen" wil de ontwikkeling van de basismotoriek op een verantwoorde en onderbouwde manier stimuleren.

Het aanbod in bewegingsvaardigheden is nog een stuk breder geworden en het bedenken en uitwerken van nieuwe spel- en oefenvormen met de volledige waaier van bewegingsfamilies als uitgangspunt is hier niet vreemd aan.

In de sporthal openen zich tal van nieuwe mogelijkheden. De sportvloer voelt anders aan, tegen de muren kunnen ballen gekaatst worden en er ligt nog veel meer materiaal ter beschikking. Van alle materiaal wordt eerst een inventaris gemaakt die vervolgens wordt gelinkt met de bewegingsfamilies. Voor de onderdelen waar nieuw materiaal zich opdrong werd al een projectsubsidie ingezet..

De zaal is nu een echte speeltuin geworden. Alleen al door het materiaal op te stellen en de kinderen er vrij in te laten rondlopen en spelen komen de ideeën aangewaaid. Kinderen zijn spontaan inventief en tonen hun trainers voortdurend nieuwe uitdagingen en spelvormen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties