Tottenham gaat voor Olympisch topschutter

Nicolas Delacourt
| 6 reacties
Tottenham gaat voor Olympisch topschutter
Foto: © SC

Leandro Damiao maakte afgelopen zomer veel indruk op de Olympische Spelen. Tottenham Hotspur hoopt de aanvaller deze maand binnen te halen.

Damiao maakte furore op de Spelen en tot zijn eigen verbazing was de Braziliaanse spits na het verstrijken van de transferdeadline nog steeds eigendom van Internacional de Porto Alegre. Tottenham Hotspur hoopt de aanvaller deze maand met vijftien miljoen pond alsnog te strikken.

Met Emmanuel Adebayor in Zuid-Afrika voor de Afrika Cup heeft de Londense club nog maar één ervaren spits op de loonlijst staan, namelijk Jermaine Defoe. Damiao staat al langer op het lijstje van Spurs-trainer Andre Villas-Boas. De Portugese oefenmeester wilde de Braziliaanse doelpuntenmaker al halen toen hij nog hoofdtrainer van Chelsea was.

Naast Damiao wil Tottenham ook Porto-spelmaker Joao Moutinho strikken. Schalke 04-middenvelder Lewis Holtby is al vastgelegd voor de komende zomer en Zeki Fryers kwam over van Standard Luik.

Damiao is veertienvoudig international en werd afgelopen zomer topscorer van de Olympische Spelen met zes doelpunten. Ook Internazionale zou interesse hebben in de goaltjesdief.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties