PSV en AZ ver van akkoord over Maher

PSV en AZ ver van akkoord over Maher
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV wil graag Adam Maher van AZ binnenhalen. Maar een akkoord tussen beide clubs zit er nog niet direct aan te komen aangezien het verschil tussen vraag en aanbod blijkbaar mijlenver uit elkaar ligt.

Marcel Brands, technisch directeur van PSV, denkt er met vijf miljoen euro vanaf te komen, maar AZ-trainer Gertjan Verbeek helpt hem uit die droom. "Wat een marktconforme prijs is, wordt niet bepaald door Brands, maar door de markt", zegt Verbeek in het Noordhollands Dagblad. "En als Brands vijf miljoen een reëel bedrag vindt, waarom betaalde PSV anderhalf jaar geleden dan veel meer voor Kevin Strootman?"

"Die speelde bij Utrecht en had nauwelijks meer Eredivisie-ervaring dan Maher nu heeft. Maher heeft zelfs als heel wat meer Europese ervaring dan Strootman toen had. Daarom is het niet vreemd dat wij aan een veel hoger bedrag denken. En daar bovenop dan ook nog een bonus omdat het om een tussentijdse transfer gaat."

Een eerste telefonisch bod van 2,5 miljoen euro werd zelfs weggelachen door AZ. "Ik heb Adam gezegd dat ik dat telefonische bod zelfs een belediging voor hem vind. Tweeënhalf miljoen euro plus een percentage bij een doorverkoop. Tweeënhalf miljoen euro voor zo’n groot talent dat zelfs al in Oranje heeft gedebuteerd... 'Dat hoeven jullie niet eens op de fax te zetten', zeiden we tegen PSV, 'want dat valt niet serieus te nemen'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties