Interview Odoi: "Ik pas duidelijk niet meer in de ideeën van Anderlecht"

Odoi: "Ik pas duidelijk niet meer in de ideeën van Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Denis Odoi mocht voor de gelegenheid nog eens opdraven gisteren bij Anderlecht. Voor het eerst sinds 3 november, toen hij inviel in de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen. De verdediger zit in een zeer moeilijke situatie, maar is op zoek naar een permanente oplossing.

Anderlecht bewoog anderhalf jaar geleden nog hemel en aarde om Odoi bij STVV los te weken. Het verhaal is in dat anderhalf jaar echter steeds hetzelfde: na enkele matchen in de basis belandt de rechtsachter op de bank of de tribune. En dat is hij meer dan beu. Het vertrouwen is dan ook helemaal weg.

"Ik ben niet tevreden over mijn match", zei Odoi gisteren met het kopje naar beneden. "Ik zat er dikwijls goed tussen, maar het vervolg was niet goed genoeg. Ik moet sneller spelen. Ik wil de bal ook niet blindelings naar voren trappen, maar het is niet simpel. Het is moeilijk spelen zonder vertrouwen."

Odoi zit dan ook al 2,5 maand zonder echt competitieritme. "Op stage heb ik tegen Heracles de volledige wedstrijd gespeeld, maar dat was waarschijnlijk omdat de trainer wist dat ik vandaag moest spelen. De volgende wedstrijd zit ik wellicht weer op de bank. Het is duidelijk dat ik niet meer in de ideeën van Anderlecht pas", zuchtte Odoi.

"Zes maanden uitgeleend worden
en dan in dezelfde situatie terechtkomen.
Wat is daar het nut van?"

Anderlecht zelf gaf al aan dat Odoi in aanmerking komt voor een uitleenbeurt, maar dat ziet de speler zelf niet zitten. "Wat is daar het nut van? Zes maanden uitgeleend worden en spelen, maar daarna terugkeren en in dezelfde situatie belanden. Ok, ik moet me in de kijker kunnen spelen, maar misschien is een definitieve overgang wel beter", vervolgde de 24-jarige polyvalente verdediger.

"Ik wil nog steeds zo hoog mogelijk spelen, maar momenteel zijn er weinig opties. Ik hoorde toch zelf niets en Anderlecht heeft me ook van geen interesse op de hoogte gebracht. In de kranten is er genoeg verschenen dat ik mag vertrekken, al heeft Anderlecht me zelf nog niets gezegd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties