Vierdeklassers Poperinge en Ieper fuseren

Vierdeklassers Poperinge en Ieper fuseren
Foto: © SC

KBS Poperinge en KVK Ieper zullen vanaf volgend jaar samen aantreden onder de naam KVK Westhoek. De jeugd van Poperinge zal wel nog autonoom blijven draaien als KBS Westhoek-Poperinge.

Zowel KVK Ieper als KBS Poperinge doen het dit seizoen goed in de vierde klasse A. Ieper staat tweede, Poperinge huist op de vierde plaats. Toch gaan beide ploegen vanaf volgend jaar samen. Op de website van Poperinge staat te lezen dat de fusie er komt “met de bedoeling om een stevig gestructureerde, financieel gezonde en ambitieuze voetbalclub op nationaal niveau in de westhoek tot stand te brengen.”

De leiding van een voetbalvereniging vergt volgens de ploeg steeds meer inzet, professionalisme, budget, organisatie en medewerkers. Verder zou de regio er volgens Poperinge baat bij hebben dat er een sterke en ambitieuze voetbalvereniging komt.

De jeugd van Poperinge blijft wel bestaan onder de naam KBS Westhoek-Poperinge, maar vanaf volgend jaar zijn er geen beloften en geen eerste ploeg meer bij Poperinge. De nieuwe ploeg KVK Westhoek krijgt nieuwe clubkleuren (blauw/rood) en een nieuw logo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties