Van den Brom: "Dieumerci verdient dit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Van den Brom: "Dieumerci verdient dit"
Foto: © SC

Coach John van den Brom is vanavond een tevreden man. Twee spelers van Anderlecht eindigden in de top-drie van de Gouden Schoen. Dieumerci Mbokani schoot de hoofdvogel af, Silvio Proto legde beslag op de derde plaats.

"Dit is absoluut een verdiende overwinning voor Dieu", aldus van den Brom aan Voetbalkrant.com. "Alleen al als je naar het verschil kijkt. Hij won echt overtuigend. Iedereen schoof hem naar voren als topfavoriet, dus het was wel te verwachten."

Van den Brom denkt dat Mbokani nu niet gaat zweven: "Hij gaat hier gewoon van genieten, dat verdient hij ook. Al die aandacht die erbij zal komen zal hem weinig deren, hij is al zo gelauterd. Hij gaat nu niet gek beginnen doen. Het zal hem wel stimuleren om in de tweede seizoenshelft te tonen dat hij deze eer verdient."

De oefenmeester van Anderlecht was ook erg tevreden met de derde plaats van Silvio Proto: "Het wil iets zeggen als je in de top-drie zowel een spits als een doelman hebt. Dieumerci staat er om ze binnen te schieten, Silvio om ze eruit te houden. Het is niet makkelijk om als doelman zo'n prijs te winnen, zeker niet bij Anderlecht. Je hebt er als keeper niet zo veel te doen maar de kansen die er komen moet je wel afwerken." (SDG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties