Capa: "Vleminckx is niet enkel de man van de doelpunten"

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Capa: "Vleminckx is niet enkel de man van de doelpunten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Björn Vleminckx heeft zich in Turkije in de gratie van de fans van Gençlerbirligi gespeeld. Hij scoorde viermaal bij zijn debuut en trainer Fuat Capa is dan ook tevreden met de spits van Club Brugge.

Capa wilde Vleminckx in de zomer al naar Turkije halen, maar het bestuur besliste daar anders over. “Die gaf geen fiat. Begrijpelijk. Gençlerbirligi was klaar met zijn huiswerk. Het had nieuwe spelers binnengehaald en het was te vroeg om de nieuwkomers te beoordelen”, laat hij optekenen in Het Nieuwsblad.

Bovendien leek ook de spits niet erg happig op een Turks avontuur, maar eind december tekende hij er dan toch een contract. Op 2 januari arriveerde de bonkige aanvaller en enkele dagen later ging hij met de Turken mee op winterstage. “Ik wist wat ik van hem mocht verwachten”, aldus Capa. "Hij is niet enkel de man van de doelpunten. Voor mij is hij meer dan een koele afwerker. Björn is ook belangrijk in de combinatie.”

“Ik wist dat hij in Brugge niet of nauwelijks speelde. Bij mijn Turkse club heeft hij de garantie dat hij basisspeler kan zijn”, besluit de oefenmeester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties