Interview Armenteros: "Het spelerspotentieel is hier toch groter"

Armenteros: "Het spelerspotentieel is hier toch groter"
Foto: © SC

Samuel Armenteros is de nieuwe spits van Anderlecht. Tot nader order zal hij wel Dieumerci Mbokani en Tom De Sutter voor zich moeten dulden. "Bij een nieuwe club moet je jezelf altijd bewijzen", aldus de van Heracles overgenomen Zweed.

Van den Brom maakte direct duidelijk dat De Sutter zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken. "Zolang Dieu weg is, blijft De Sutter eerste vervanger", zei de coach. "Maar Armenteros is onmiddellijk inzetbaar en als we hem nodig hebben, zal hij spelen. Er kan altijd iets gebeuren."

"Een visser wil vissen en een voetballer wil voetballen", opende Armenteros met een kwinkslag. "Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen, maar ik zit bij een nieuwe club en de eerste paar maanden zal aanpassen worden. Ik voel me klaar om te knallen, maar je voelt het verschil toch wel op training. Heracles had ook een voetballende ploeg, maar hier ligt het potentieel toch nog wat hoger."

"Het is wel effe wennen. Ik heb al gehoord dat er hier veel minder ruimte is dan in Nederland. Dat merk je ook in de passing-oefeningen hier op training. Het is compacter, de handelingssnelheid moet omhoog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties