Hazard krijgt drie speeldagen schorsing

Christophe van den Boom
| 13 reacties
Hazard krijgt drie speeldagen schorsing
Foto: © SC

Eden Hazard moet drie speeldagen aan de kant staan. Dat is de straf die de Rode Duivel krijgt omdat hij een ballenjongen van Swansea een schop gaf in de halve finale van de League Cup.

Een onafhankelijke onderzoekscommissie van de FA onderzocht de zaak en kwam tot het besluit dat de standaardschorsing van drie speeldagen voldoende is. Nochtans leek Hazard tegen een langere uitsluiting aan te kijken, nadat de Engelse voetbalbond hem aanklaagde.

De Rode Duivel bracht een schokgolf teweeg in het voetbalwereldje toen hij een ongewillige ballenjongen een trap leek te geven. De jongen wilde de bal niet meteen teruggeven bij een spelhervatting. Chelsea stond twee doelpunten in het krijt en stond op de rand van de uitschakeling in de League Cup. Na de trap, waarmee de spelmaker naar eigen zeggen enkel de bal wilde loswrikken, kreeg hij een rode kaart en zette hij de hele voetbalwereld op zijn kop.

De Engelse voetbalbond wijst alle clubs op hun verantwoordelijkheden over het gedrag ballenjongens en ander personeel rond het veld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties