Interview Fernandez: "Nieuwkomers brengen balans in de ploeg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Fernandez: "Nieuwkomers brengen balans in de ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Gent zitten de laatste nieuwkomers, Kagé en López, meteen in de kern. Coach Victor Fernandez is erg tevreden over beide spelers. Ze lijken allebei aan spelen toe te komen in de wedstrijd tegen Beerschot.

Sander De Graeve in Gent

"Ze brengen meer balans in de ploeg. Met Kagé haalden we snelheid, een dribbel. Het is iemand die je diep kan sturen. Jorge moet zorgen voor meer controle en meer organisatie vanop de flank. Hij staat ons toe om meer rust in ons spel te leggen en geduldiger op te bouwen. Hij is ook een troef met zijn goede corners en vrije trappen."

Lopez is echter geen type Vazquez, zoals Fernandez er iemand bij wou: "Jorge is organisatorisch sterker dan Vazquez. Hij acteert ook meer vanop de flank. Vazquez heeft meer vrijheid en ruimte nodig. Jorge López is sterker in duel en balrecuperatie."

Beide spelers zijn speelklaar en komen normaal gezien in actie morgen: "Ze zijn fit, al weet ik niet hoe lang ze zullen kunnen spelen. Ze missen wedstrijdritme maar hebben hier toch al negen trainingsdagen achter de kiezen. Ze gaan spelen morgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties