KBVB kan verschillende sancties opleggen bij fraude

Christophe van den Boom
| 0 reacties
KBVB kan verschillende sancties opleggen bij fraude
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische Voetbalbond kan verschillende sancties opleggen aan Belgische ploegen als blijkt dat die betrokken zijn bij het schandaal van vervalste voetbalmatchen. Een degradatie of een volledige schrapping, het behoort allebei tot de mogelijkheden.

Een schrapping van de club lijkt de meest onwaarschijnlijke oplossing. De Voetbalbond zal enkel tot die actie overgaan als blijkt dat de meerderheid van het bestuur op de hoogte was van de fraude. Als de club zijn fout toegeeft en meewerkt aan het onderzoek, dan kan die niet geschrapt worden en zal de club zakken naar een lagere afdeling. 

Bovendien krijgen de betrokken clubs een zware boete opgelegd. Het gaat om 1.550 euro voor een ploeg uit de lagere klassen en 15.000 euro voor betrokkenen uit de Jupiler Pro League.

De betrokken leden krijgen een sanctie van minimum één jaar. Als die persoon zijn medewerking biedt, dan kan die maximaal een jaar geschorst worden.

Het bekendste voorbeeld is Paul Put, die nu met Burkina Faso successen boek. Hij werd drie jaar geschorst voor zijn aandeel in de zaak Ye. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties