Mendes da Silva: 'Triest dat ik nú bij Salzburg vertrek'

Jens Van der Borght
| 0 reacties
Mendes da Silva: 'Triest dat ik nú bij Salzburg vertrek'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

David Mendes da Silva (30) vertrekt per direct bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg aldus. In overleg met de clubleiding heeft de zevenvoudige Nederlandse international zijn contract beëindigd.

Bij aanvang van zijn derde seizoen werd Mendes da Silva nog benoemd tot aanvoerder. Maar door langdurig blessureleed speelde de voormalige middenvelder van AZ dit seizoen nog maar zes competitieduels. Nadien hield de trainer van Red Bull Salzburg, Roger Schmidt, vast aan hetzelfde team.

"Het is ontzettend triest dat ik nú bij Red Bull Salzburg vertrek; het is dit seizoen niet meer mogelijk in een West-Europese competitie te voetballen', reageert Mendes da Silva tegenover Voetbal International. “Voor de trainer was ik nog steeds een bruikbare speler. Maar de clubleiding heeft laten weten door te willen met jonge spelers. Mijn kansen op speeltijd tijdens de tweede seizoenshelft zouden dus heel klein zijn.”

Tijdens de transferperiode van januari probeerde hij nog een club te vinden. “Maar de juiste club zat daar niet bij. Het moment van vertrek is opvallend. Maar op mijn leeftijd als aanvoerder op een zijspoor zitten, is heel moeilijk. En dan te bedenken dat Red Bull Salzburg een jaar geleden nog een mooie transfer naar Queens Park Rangers tegenhield… Daarom is het voor mij beter naar Nederland terug te keren en mee te trainen met een Nederlandse club.”

“Zeg nooit nooit, maar ik reken er niet op om dit seizoen nog ergens te voetballen (in onder meer Turkije, Rusland en Hongarije is de transferperiode nog bezig, red.). In principe richt ik me op volgend seizoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties