Swansea mag Wales niet vertegenwoordigen op Europa League

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Swansea mag Wales niet vertegenwoordigen op Europa League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Indien Swansea City een plaats in de Europa League verovert, dan zal de club Engeland moeten vertegenwoordigen en niet Wales. Dat besliste de UEFA. The Swans nemen het in de finale van de Capital One Cup op tegen Bradford United. De winnaar mag naar de Europa League.

Zondag kijkt Swansea de Engelse tweedeklasser in de ogen in de finale van de Capital One Cup. Als de Welshe club wint en zich zo plaatst voor de Europa League, dan mag het Wales niet vertegenwoordigen.

Vroeger plaatste Swansea zich voor de competitie door mee te doen aan de FA Cup van Wales, maar in 1995 zijn ze samen met vijf andere clubs verbannen. Nu participeren ze in de Engelse bekercompetities en om die reden vindt de UEFA dat ze Engeland moeten representeren.

“Het is aan de FA om te beslissen of Swansea een plaats in de Europa League inneemt of dat het toch een Engelse club wordt. Maar als de FA het aan Swansea geeft, dan zullen zij een Engelse vlag achter hun naam krijgen. Swansea zal zich kwalificeren als vertegenwoordiger van Engeland”, klinkt het bij de UEFA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties