Interview Smolders: "Ik hoop nog te spelen in de play-offs"

Thomas Eeckhout
| 4 reacties
Smolders: "Ik hoop nog te spelen in de play-offs"
Foto: © SC

Cercle Brugge kan vanavond de allerlaatste strohalm pakken in de strijd voor de redding in eerste klasse. Daarvoor moet het winnen van Charleroi. Dat moet het wel zien te doen zonder Tim Smolders die aan de kant staat met een ribbreuk.

Door Thomas Eeckhout

Tim Smolders moest vorige zaterdag net voor de rust naar de kant met een blessure. Na onderzoeken in het ziekenhuis bleek hij een gebroken rib en een voor een stuk ingeklapte long te hebben. Een harde klap voor het fel geplaagde Cercle Brugge dat de kansen op de redding zienderogen ziet slinken.

"Ik zal zo'n vier à zes weken niet kunnen voetballen", zegt Smolders vanuit het ziekenhuis aan onze redactie. "Normaal mag ik morgen het ziekenhuis verlaten. Daarna begint het herstellingsproces. Aan een ribbreuk valt weinig te doen qua behandeling dus ik vermoed dat ik de volle zes weken zal nodig hebben om alles volledig te laten helen. De reguliere competitie zit er sowieso op voor mij, maar ik hoop om tijdens de play-offs nog aan spelen toe te komen."

Geen wedstrijden tegen ex-clubs

Cercle speelt door het uitstellen van haar eerste twee competitiewedstrijden na de winterstop deze week twee wedstrijden. Vanavond staat het levensbelangrijke duel van de laatste kans tegen Charleroi op het programma. "Of we ons alsnog redden hangt af van de wedstrijd tegen Charleroi", vertelt Smolders. "Als we kunnen winnen kan het nog. Een zege kan een ommekeer veroorzaken, zeker op het mentale vlak. Daarbij komt dat alles mathematisch nog mogelijk is. Maar we moeten koste wat kost winnen tegen Charleroi, anders is het gedaan."

Naast Charleroi staat deze week nog een wedstrijd tegen een ex-club van Smolders op het programma. Zaterdag neemt Cercle het in het Ottenstadion op tegen AA Gent, de club die Smolders deze zomer verliet voor groen-zwart. "Ik had heel graag meegespeeld", zegt Smolders. "Ik heb er 3,5 jaar heel graag gespeeld en het is altijd leuk om mensen terug te zien uit die periode. Het is heel jammer dat ik net nu geblesseerd raak. Maar misschien ga ik zaterdag toch in het stadion kijken."

Sfeer in de groep

Hoewel Cercle al het hele seizoen onderin hangt lijkt de sfeer bij de vereniging nog altijd goed. "Eigenlijk is de groepssfeer de hele tijd goed gebleven", vertelt Smolders. "Iedereen rekent nog op mekaar, het plezier is nog altijd aanwezig op de training en de cohesie tussen de spelers is groot. Dat is essentieel, anders was het verhaal van Cercle in eerste klasse al lang ten dode opgeschreven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties