Interview Hazard: "We zien wel na het seizoen"

Hazard: "We zien wel na het seizoen"
Foto: © SC

Thorgan Hazard is meer dan louter de 'broer van'. De jonge middenvelder van Zulte Waregem wordt steeds meer een van de leiders op het veld. Een rol die hem zeker ligt: "Ik heb graag wat verantwoordelijkheid op het veld."

Aernout Van Lindt in Waregem

Hoe zou je jouw speelstijl omschrijven?

“Ik speel bij Zulte Waregem een beetje waar ik wil, en dat bevalt me wel. Ik trap graag op de bal, ook al gaat die dan soms eens meters naast. Ik zal altijd mijn kansen blijven grijpen, want ik denk niet te graag te veel na. Soms probeer ik liever eens iets. Ik denk dat die speelstijl een beetje genetisch is, want mijn broer is ook zo.”

Wat ga je na dit seizoen doen?

“Ik wil nog wedstrijden winnen hier. We willen allemaal vooral dit seizoen goed afwerken en blijven winnen. Na het einde van het seizoen zien we dan wel weer wat ik ga doen. Iedereen moet doen wat hem het beste lijkt.”

Kan Europees voetbal helpen om een jaartje langer in Zulte Waregem te blijven?

“We moeten eerst al in Europa zien te raken. Ik concentreer me nu in ieder geval op de volgende wedstrijden en zal zelf niet beslissen waar ik al dan niet heenga na dit seizoen. Daarover zal gesproken worden met mijn agent, de club en mijn familie.”

Wil je ooit samen spelen met je broer in een elftal?

“Ja, ik droom er wel van om samen met hem te mogen spelen. Ik denk dat hij dat misschien ook wel denkt. Sowieso zou het leuk zijn indien Chelsea echt een Belgenlegioen wordt. Dat zou namelijk betekenen dat we allemaal geslaagd zijn. Er komen scouts van Chelsea naar Zulte Waregem kijken en zij zeggen in ieder geval dat ik moet blijven spelen zoals ik bezig ben.”

Heb je nog contact met Raphaël Varane, je ex-teamgenoot bij Lens?

“Ik heb geen contact meer met hem, want ik heb zijn mobiel nummer niet meer. Ik ben wel heel blij voor hem en trots dat ik ooit met hem heb mogen spelen, nu hij in Real Madrid zit. Hij staat veel verder dan mij. Het leek alsof hij te vroeg naar Real Madrid ging, maar dat is niet zo. Hoe hij zich heeft bewezen is indrukwekkend. Dat kan ik niet, bij mij zal het meer tijd vergen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties