Manchester City wint van Chelsea

Manchester City heeft de topper van de 27e speeldag tegen Chelsea gewonnen. In eigen huis versloeg City het team van Hazard met 2-0.

Onze landgenoot Vincent Kompany raakte niet fit voor de topper. Hij kampte nog steeds met een blessure die hij opliep in de match tegen Real Madrid. Het centrale verdedigingsduo bestond hierdoor uit Kolo Touré en Nastasic. In de eerste helft was er slechtst één grote kans te noteren. Op een corner van Silva moest Cech redding brengen op een kopbal van Nastasic. Voorts waren er geen grote kansen te zien in de eerste helft, waardoor het bij de rust 0-0 stond.

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Chelsea een penalty nadat Hart Demba Ba had neergehaald in het strafschopmetergebied. Frank Lampard zijn penalty werd echter gered door de City-doelman, waardoor Lampard nog even zal moeten wachten op zijn 200e doelpunt.

Na een uur spelen viel het doelpunt aan de overzijde. Een mooi actie van Yaya Touré zorgde voor een 1-0 voorsprong voor The Citizens. Net voor de goal van City had Chelsea via Ramires nog een uitstekende kans gemist. Na de 1-0 bleef het team uit Manchester het betere van het spel brengen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leverde dit de 2-0 op via Carlos Tevez. Dankzij hun overwinning blijft Manchester City op 12 punten van leider en stadsgenoot Manchester United. Chelsea volgt ondertussen al op 19 punten van de eerste plaats.