Zimling gewipt in Duitse Pokal

Fabian Morren

Wolfsburg en Freiburg hebben zich geplaatst voor de halve finales van de DFB Pokal. Wolfsburg schakelde derdeklasser Kickers Offenbach uit en Freiburg won na een spektakelstuk.

Wolfsburg had het helemaal niet makkelijk met Offenbach. Pas na rust kon Ivica Olic de bezoekers op voorsprong brengen. Na 71 minuten maakte de Nederlandse spits Bas Dost er 0-2 van. De tegentreffer van Marcel Stadel kwam te laat.

Mainz - Freiburg werd een spektakelstuk, met de bezoekers als uiteindelijke winnaar. Uiteindelijk waren het verlengingen die soelaas moesten brengen, want na 90 minuten was het 2-2.

Lange tijd zag het er nochtans naar uit dat Freiburg uitgeschakeld zou worden. Niki Zimling (ex-Club) en Shawn Parker hadden de thuisploeg op een 2-0-voorsprong gebracht. Pas in de laatste minuten zette Freiburg de scheve situatie recht.

Daniel Caligiuri was de gevierde man bij de bezoekers. Eerst dwong hij in de derde minuut van de blessuretijd met een strafschopdoelpunt de verlengingen af, waarna hij in de 108ste minuut zijn team ook nog de kwalificatie bezorgde.