"Ooit wil ik voor Arsenal spelen"

Frank Deckers
| 17 reacties
"Ooit wil ik voor Arsenal spelen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Afgelopen zomer ruilde Kalidou Koulibaly de Franse tweede klasse in voor een topclub uit België. "Deze overstap kon ik niet laten liggen, Genk speelde in de Europa League", aldus Koulibaly.

Het is nu al een slopend seizoen geweest voor Genk. Als enige Belgische club speelden de Limburgers na de winterstop nog mee op drie fronten. “De wedstrijden in de Europa League moet je niet onderschatten. Europees voetbal is vermoeiender dan gedacht. Ik speelde dit seizoen al 35 officiële matchen voor Genk en het belangrijkste deel van de competitie moet nog beginnen. Maar ik ben er zeker van dat we het goed gaan doen in de Play-offs”, zegt de 21-jarige verdediger.

“We hebben tot nu toe al een goed seizoen gehad. Maar ik wil een prijs winnen, daarom dat ik zeker de bekerfinale wil halen. De Play-offs wordt andere koek, Anderlecht en Zulte Waregem staan verdiend los van de rest maar ik ben er van overtuigd dat Genk angst inboezemt. We maken nog kans op de titel maar dan moeten we wel proberen alles te winnen in POI.“

Tijdens de eerste matchen van het seizoen maakte Koulibaly nog te vaak kleine foutjes. Ondanks de misstappen bleef Mario Been het vertrouwen in hem bewaren. “Been is een goede coach die ons veel vertrouwen geeft en als er iets is kunnen we altijd bij hem terecht. Ik heb een aanpassingsperiode nodig gehad maar ik vind dat ik al een goed seizoen heb gevoetbald. Twee matchen per week spelen kruipt ook in de kleren."

Toekomstmuziek

“Ik heb in mijn carrière nog maar één keer een beker gewonnen, dat was met de Franse beloftenploeg. In clubverband heb ik nog nooit een prijs gepakt, dat is ook weer een drijfveer om zeker de bekerfinale te halen”, zegt de Franse Senegalees.

Zijn toekomst ligt volgens hem bij Genk. “Ik wil hier volgend jaar zeker nog voetballen. Ik ben nog maar 21 jaar oud, nu is groeien en spelen het belangrijkste. Volgend seizoen willen we de titel pakken. Ooit hoop ik voor een topclub in Europa te kunnen voetballen, Arsenal is mijn favoriete ploeg.”

“Ik ben ook heel gelukkig in Genk. Het heeft er zeker mee te maken dat ik meteen titularis was maar de supporters en de club zijn ook zeer aangenaam. Het is een aanvallend team en dat past bij mij. Ik speel graag meer aanvallend. Met wie ik speel maakt niets uit, iedere speler heeft zijn voordelen maar uiteindelijk wil toch iedereen hetzelfde”, aldus Koulibaly.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties