Opnieuw voetbalgeweld in Nederland

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Opnieuw voetbalgeweld in Nederland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw is Nederland opgeschrikt door zinloos geweld bij een amateurwedstrijd. Enkele maanden geleden overleed nog een assistent-scheidsrechter nadat die in elkaar geslagen werd door een groep jonge voetballers.

Het incident deed zich voor in een wedstrijd tussen Maasdijk 3 en Zwaluwen 5. Het gevecht onstond in de 55ste minuut tussen de spelers van de twee teams. Begeleider John Haring probeerde de betrokkenen te kalmeren, maar een 22-jarige speler van Zwaluwen kon dat maar matig appreciëren. Volgens getuigen zou hij bewust in het gezicht getrapt hebben van de begeleider toen die al op de grond lag.

Haring kwam er al bij al nog goed vanaf met een aantal hechtingen in zijn lippen, een gebroken voortand en pijn aan zijn nek. "Toen ik thuis kwam bij mijn vrouw, heb ik tranen gelaten. Ik heb natuurlijk teruggedacht aan de grensrechter uit Almere. Die belandde ook eerst in het ziekenhuis en mocht daarna weer naar huis. Maar thuis is hij alsnog aan de gevolgen van die trap tegen zijn hoofd overleden. Dat blijft in je hoofd zitten", aldus Haring op RTV Rijnmond.

De betrokken speler van Zwaluwen is ondertussen opgepakt voor mishandeling en is ook al moeten verschijnen voor de onderzoeksrechter. Beide teams beslisten ondertussen zich terug te trekken uit de competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties