Cyriac: "Blij om terug voetballer te zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 26 reacties
Cyriac: "Blij om terug voetballer te zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cyriac speelde gisteren met Anderlecht een oefenmatch op het veld van Eendracht Aalst. Het was voor de spits de eerste wedstrijd in bijna een jaar tijd. Hij blesseerde zich zwaar aan de knie in de wedstrijd (toen nog met Standard) tegen OH Leuven op 18 maart 2012.

Sander De Graeve in Aalst

Cyriac speelde de eerste helft van de met 1-0 verloren oefenmatch tegen Eendracht Aalst. Hij raakte amper een bal, maar dat was niet het belangrijkste. "Ik speelde een middelmatige match, het hoofddoel was echter om conditie en ritme op te doen."

Cyriac hoopt Anderlecht dit seizoen nog van dienst te zijn, zodat hij de eventuele titel toch nog voor een deel als de zijne kan beschouwen. "Ik hoop er te staan in de Play-offs. Ik voel me nu al klaar voor zestig minuten. Mijn knie bezorgt me geen last meer en ik heb ook geen schrik om in duel te gaan. Dat had ik na mijn eerste blessure (aan dezelfde knie) overigens ook niet."

De 22-jarige spits moet door de blessure nog een belangrijk deel van het aanpassingsproces doorlopen. Hij kwam van de 4-4-2 van Standard bij Anderlecht in een systeem met één spits terecht. "Het klopt dat ik bijna altijd speelde met nog een spits naast me, maar ik moet me aanpassen aan het team en niet omgekeerd. Hier op Anderlecht is er ook veel meer concurrentie dan bij Standard, waar ik na één jaar al onbetwist titularis was."

"Ik mis nu vooral het gevoel van het scoren. Ik scoor wel op training, dat geeft vertrouwen, maar dat is niet hetzelfde." Cyriac zal dus erg gemotiveerd zijn als hij voor het eerst het shirt van Anderlecht zal aantrekken in een officiële match.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties