Interview Van der Bruggen: "Niets te verliezen tegen Anderlecht"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Van der Bruggen: "Niets te verliezen tegen Anderlecht"
Foto: © SC

Er staat voor Gent niets meer op het spel in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Toch willen de Buffalo's de topaffiche tegen Anderlecht nog graag winnen. Daarover laat Hannes Van der Bruggen geen twijfel bestaan.

Door Robby Morren

AA Gent speelde een degelijke partij op het veld van Racing Genk maar gaf een 1-2 voorsprong nog uit handen. "Er had meer in gezeten voor ons. We hadden wel een punt verdiend", vond de middenvelder.

"Genk vond geen antwoord op ons spel in de eerste helft en in de tweede helft klommen we al snel op voorsprong. Jammer dat we Genk dan twee keer lieten scoren, al moet ik zeggen dat die bal van Gorius wel heel mooi binnen ging. Op het einde van de wedstrijd kregen we nog enkele goede kansen."

Van der Bruggen moest ditmaal de linkerflank voor zijn rekening nemen. "Ik had tegen Club Brugge al op de rechterflank gespeeld. Je moet gewoon op elke positie met je kwaliteiten voetballen. Op die linkerflank is niet lastiger voor mij. Ik speel waar de coach mij nodig heeft."

Anderlecht

AA Gent sluit de reguliere competitie af tegen Anderlecht. "Wij hebben niets meer te verliezen, we kunnen onbevangen voetballen tegen Anderlecht en dat is toch een voordeel. Er staat dan wel niets meer op het spel voor ons maar je wil toch elke wedstrijd winnen."

Play-off 2 winnen

Van der Bruggen maakt de ambitie die Gent koestert duidelijk: play-off 2 winnen. "Elke ploeg die aantreedt in play-off 2 wil natuurlijk winnen. Wij hebben die mogelijkheid met de kwaliteiten waarover we beschikken. We gaan ervoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties