Ferdinand opnieuw bij selectie Engeland

Dries Van den Bergh
| 9 reacties
Ferdinand opnieuw bij selectie Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United-verdediger Rio Ferdinand is opnieuw opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg. Bondscoach Roy Hodgson selecteerde de 34-jarige mandekker voor de WK- kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Montenegro.

Rio Ferdinand speelde zijn laatste interland in juni 2011 tegen Zwitserland. Nu is de veteraan dus opnieuw geselecteerd. Bondscoach Hodgson laat ook uitschijnen dat Ferdinand tijdens de aankomende interland tegen San Marino wel eens in de basis zou kunnen staan. “Een speler van Rio’s kaliber en leeftijd roep je niet meer op als back-up”, legt Hodgson uit aan de Britse pers. “Je haalt hem erbij in de hoop dat hij de ploeg beter maakt. Hij is niet opgeroepen als aanvulling, maar om daadwerkelijk te spelen.”

Hodgson heeft er vertrouwen in dat Ferdinand in de volgende wedstrijden voor Engeland ook nog een belangrijke schakel zal zijn. “Ik denk van wel. In het verleden koos ik voor andere spelers, maar momenteel is Rio de geknipte persoon om ons te helpen. Of dat in de toekomst ook nog zo zal zijn kan ik niet garanderen. Als hij in 2014 nog speelt zoals hij dat nu doet, dan denk ik dat hij veel kans maakt op een basisplaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties