Interview Foket: "Match op Anderlecht mooiste moment van mijn carrière"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Foket: "Match op Anderlecht mooiste moment van mijn carrière"
Foto: © SC

AA Gent neemt het zaterdag op tegen Anderlecht. Of Brusselaar Thomas Foket in de selectie zit, is nog koffiedik kijken. In de heenmatch stond hij in de basis. Aan die wedstrijd houdt hij, ondanks de 5-0 nederlaag, goede herinneringen over.

Door Sander De Graeve

"Die match op Anderlecht was het mooiste moment uit mijn carrière. Mijn ouders en vrienden zaten toen in de tribune, maar wisten niet dat ik in de basis zou staan. Die waren flink verschoten. Die 5-0 uitslag was natuurlijk minder want we speelden echt niet slecht", aldus Foket aan Voetbalkrant.com.

Foket heeft een band met Anderlecht. Hij kon er ook heen, maar koos voor Gent. "Ik trainde al een jaar mee bij de beloften, aanvullend op mijn trainingen bij Dilbeek. Het klopt dat Anderlecht me wou, maar daar zou ik eerst bij de beloften belanden. Gent wou me voor de eerste ploeg."

Spijt van de keuze heeft Foket, die in Anderlecht opgroeide, niet. "Ik heb hier al erg veel progressie geboekt en veel dingen meegemaakt. Zoals die match op Anderlecht. Gent was ook beter voor mijn studies Rechten aan de universiteit. Momenteel studeer ik voor mijn vierde examen."

De middenvelder kon in het begin van het seizoen veel ervaring opdoen in de competitie, maar komt tegenwoordig nog zelden in de selectie. Tijdens de winterstop kwamen er ook drie centrale middenvelders bij. "Ik hoop dat ik in de selectie zit tegen Anderlecht. Er kwamen goede spelers bij waar ik veel van kan bijleren. Het bestuur moest die transfers wel doen, we stonden heel slecht en er was druk."

"Voorlopig moet er niets, ik heb nog veel te leren. Als de kans er opnieuw komt zal ik ze met beide handen grijpen", aldus een nuchtere Thomas Foket die gelooft in de kansen van Gent morgen. "Anderlecht is in mindere doen, we kunnen zeker iets rapen voor onze eigen supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties