Duo Hazard-Mata beslissender dan Xavi-Iniesta

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Duo Hazard-Mata beslissender dan Xavi-Iniesta
Foto: © SC

Het duo Eden Hazard en Juan Mata is beslissender dan Xavi en Andrès Iniesta. De Rode Duivel was samen met zijn Spaanse ploegmakker al goed voor 29 doelpunten en 26 assists. Dat is bijna dubbel zo veel als Xavi en Iniesta bij Barcelona.

Puur statistisch bekeken komen de twee middenvelders van Barça niet tot aan de enkels van het Chelsea-tweetal. Hazard wist in zijn eerste seizoen Chelsea al 8 keer te scoren en schotelde zijn ploeggenoten al 11 maal een doelpunt voor in een totaal van 48 wedstrijden, volgens het toonaangevende WhoScored.com. Juan Mata van zijn kant was nog net iets beslissender dan de Rode Duivel. Het creatieve brein van Spaanse makelij was dit seizoen goed voor 17 doelpunten en 15 assists.

Zulke straffe statistieken kunnen noch Xavi, noch Iniesta voorleggen. De twee staan erom bekend een pak doelpunten voor te bereiden en vaak een voet te hebben in een doelpunt, maar zo beslissend als Hazard en Mata voor Chelsea, zijn ze lang niet voor Barça. Xavi kende dit seizoen nogal wat blessureleed, en was in dertig wedstrijden goed voor 5 goals en 9 assists. Iniesta van zijn kant had een voet in 19 doelpunten. Hij scoorde er zelf vijf en bracht er 14 aan in een totaal van 27 wedstrijden. Het tweetal van de Catalaanse topclub strandt zo in totaal op 10 doelpunten 23 assists.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties