Interview Vossen: "Cijfer me weg voor de ploeg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Vossen: "Cijfer me weg voor de ploeg"
Foto: © SC

De Rode Duivels staan voor een belangrijke dubbele confrontatie met Macedonië. Jelle Vossen is er opnieuw bij. Hij zal echter hoogstwaarschijnlijk Benteke en Lukaku moeten laten voorgaan in de pikorde. De spits is bereid zich weg te cijferen voor de ploeg.

Sander De Graeve in Zaventem

Jelle Vossen is, na afwezigheid tijdens de vriendschappelijke interland tegen Slovakije, tevreden om er opnieuw bij te zijn. “Het is mijn ambitie om vast deel uit te maken van de selectie. Het is erg belangrijk voor me om er opnieuw bij te zijn. Ik ben tevreden dat ik, nu het om de knikkers gaat, opgeroepen werd.”

De spits moet op zijn positie opboksen tegen Benteke en Lukaku. “Wie speelt is niet belangrijk, het belangrijkste is het resultaat. Ik cijfer me weg voor de ploeg.” Een rol als supersub ziet Vossen echter niet zitten. “Ik wil me zeker niet in die rol duwen,  ik ben tevreden over de wedstrijden waarin ik startte. Benteke en Lukaku hebben een streepje voor, ze scoren aan de lopende band in Engeland.”

Bundesliga

Over wanneer hij zelf de stap naar het buitenland wil zetten, blijft hij vaag. “Ik ga zeker niet vertrekken naar de eerste de beste ploeg, het plaatje moet kloppen. Ik zit goed in Genk. Duitsland draagt alleszins mijn voorkeur weg, ik denk ook dat die speelstijl het beste bij me past. Dat Kevin De Bruyne het goed doet is voor mij geen verrassing. De progressie die Benteke maakte in Engeland wel.” Volgens ex-ploegmaat Benteke wordt het toch laatste seizoen van Vossen in Genk.

De ambitie voor de wedstrijden tegen Macedonië is alvast duidelijk. “Zes op zes is een must met het oog op Brazilië. We kijken vooral naar onszelf, maar het feit dat onze grootste concurrenten ook tegen elkaar spelen maakt dat dit een erg belangrijke week wordt. Ik ken niet veel spelers van Macedonië, maar weet dat wij meer kwaliteiten hebben. We hebben spelers die met één flits een match kunnen beslissen”, aldus Vossen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties