Interview Minne: "Westerlo is klaar voor nog 7 finales"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Minne: "Westerlo is klaar voor nog 7 finales"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo staat opnieuw voor twee belangrijke wedstrijden: woensdag de derby tegen Dessel, zaterdag tegen Lommel United. Stijn Minne weet dat puntenverlies uit den boze is in de strijd om de titel.

Door Robby Morren

Vrijdagavond boekte Westerlo een vrij eenvoudige 2-0 zege tegen Eupen. "Eupen deed het niet slecht in het begin van de wedstrijd maar wij bleven geduldig wachten op onze kansen en we scoorden twee keer op het juiste moment. Daarnaast wisten we ook de nul te houden."

"We zullen elke wedstrijd moeten winnen als we de titel willen halen."

De Kemphanen lijken in deze belangrijke fase van de competitie echt op dreef met een perfecte 15 op 15 uit de laatste 5 wedstrijden. "Het begint goed te draaien. In het begin van het seizoen kwamen we moeilijk tot scoren maar dat loopt nu veel beter. We hadden al eens een periode van 5 overwinningen op rij gehad maar als we de titel nog willen halen, zullen we elke wedstrijd moeten winnen en Oostende en Moeskroen onder druk zetten."

Elk puntenverlies kan Westerlo in deze fase van de competitie de titel kosten. De druk om telkens weer te winnen is groot maar Minne benadrukt dat de spelersgroep daar goed mee omgaat. "We hebben behoorlijk wat ervaring in onze ploeg. Veel spelers hebben al meerdere keren voor zulke situaties gestaan dus die druk vormt niet echt een probleem voor ons."

"Er zijn nog 7 finales maar ik denk wel dat wij er klaar voor zijn. Oostende is een karakterploeg, zij waren er vorig jaar ook al dichtbij. Ze staan bovenaan, het is aan ons om die kloof te dichten." De laatste competitiewedstrijd is Westerlo - Oostende. "Die zal waarschijnlijk beslissend zijn", voorspelt Minne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties