Reactie Dauwen na zege: "Ik ben zwaar ontgoocheld"

Fabian Morren
| 5 reacties
Dauwen na zege: "Ik ben zwaar ontgoocheld"
Foto: © SC

Westerlo legt de druk weer bij Oostende na een nipte overwinning. Dat was meteen ook het enige positieve aan de avond. Het geleverde spel was van een zeer bedenkelijk niveau.

Fabian Morren in Westerlo

"Ik ben zwaar ontgoocheld", geeft coach Frank Dauwen toe. "We waren helemaal nergens en onherkenbaar. Ik had gevraagd om hoog druk te zetten en Dessel niet te laten voetballen. Maar de spitsen deden hun werk niet en dan moet je beginnen schuiven op het middenveld."

"We verloren 80 procent van de duels. Normaal win je zo'n wedstrijd niet", vervolgt Dauwen. "We hadden echter geluk dat we konden scoren via een penalty. Of dat een aangeschoten bal was of niet, daar ga ik geen uitspraken over doen."

"Voetbal blijft een rare sport. We haalden 15 op 15 met goed voetbal, maar vandaag bleef daar niets meer van over. Ik had de spelers nochtans op voorhand gewaarschuwd en hen verteld dat het een derby is. Bovendien had Dessel niks meer te verliezen", vertelt de trainer.

Dauwen heeft het moeilijk met de instelling van zijn spelers woensdagavond. "Tja, dan zie je toch dat sommige jongens op het veld komen en denken dat het wel vanzelf zal gaan. Dan loop je dus 90 minuten achter de feiten aan. Nu staan we weer met beide voetjes op de grond voor de wedstrijd van zaterdag op Lommel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties